اخذ پذیرش تحصیلی از کانادا
اپلای و پذیرش تحصیلی کانادا
در سالهای اخیر دانشجویان خارجی بسیاری مشتاق ادامه تحصیل در دانشگاههای کانادا هستند و از این رو، اپلای کانادا بسیار افزایش داشته است.
اپلای تحصیلی کانادا برای اخذ پذیرش از دانشگاه های کانادا الزامی است و لازمه انجام آن، اطلاع از شرایط اپلای دانشگاهها، مراحل اپلای، مدارک لازم، هزینههای اپلای کانادا و دیگر موضوعات مرتبط با اپلای است که در این مقاله به صورت جامع به آنها میپردازیم.
شرایط اپلای تحصیلی کانادا در مقطع فوق لیسانس
- حداقل معدل لیسانس: ١٣
- نمره آیلتس یا دیگر آزمونهای زبان مورد قبول
- جهت ورود مستقیم: آیلتس ۶.۵ و نمرات معادل آن
- جهت ورود مشروط به دوره زبان: در مقطع کارشناسی ارشد کانادا هم امکان پذیرش مشروط با دوره زبان وجود دارد. البته تعدادی کمی از دانشگاهها این امکان را فراهم کردهاند و حداقل نمره آیلتس شما باید نمره ۵.۵ برای بعضی از رشتههای مدیریتی و حداقل ۶ برای بعضی از رشتههای مهندسی باشد.
- نمره جی آر ای (GRE) یا جی مت (GMAT): جی آر ای حداقل ۳۰۰ یا جی مت حداقل ۵۰۰ (برای بعضی رشتهها مانند بیزینس، فایننس، مدیریت و رشتههای مرتبط آنها مورد نیاز است).
شرایط اپلای دکتری کانادا
- حداقل معدل فوق لیسانس: ١۵
- نمره آیلتس ۶.۵ (بعضی رشتهها نمره زبان بالاتری نیاز دارند مانند مدیریت، معماری، هنر، زبان انگلیسی که باید نمره آیلتس ۷ و بالاتر داشته باشید)
- مشخص شدن سوپروایزر دانشگاه کانادا برای راهنمای تز دکترا
- داشتن یک یا چند مقاله پژوهشی که در ژورنالهای معتبر خارجی یا داخلی چاپ شده باشد
- پروپوزال تحقیقاتی (در صورتی که جزو شرایط پذیرش دانشگاه باشد)
شرط معدل برای اپلای کانادا چقدر است؟
معدل یکی از فاکتورهای اصلی و مهم برای گرفتن پذیرش از دانشگاهها و کالجهای کانادا است. شرط معدل برای اخذ پذیرش بر حسب دانشگاه، مقطع تحصیلی و رشته تحصیلی متفاوت است و نمیتوان یک معدل واحد را برای همه دانشگاههای کانادا در نظر گرفت. معمولا دانشگاههای ممتاز و خوب کانادا به معدل بالاتری برای پذیرش نیاز دارند.
شرط معدل برای تحصیل در دانشگاهها و کالجهای کانادا
- شرط معدل برای تحصیل در کالجهای کانادا: معدل حداقل 13 و بالاتر
- شرط معدل برای تحصیل در دانشگاههای کانادا: معدل حداقل 14 و بالاتر
- شرط معدل برای تحصیل در مقطع لیسانس: معدل حداقل 14 و بالاتر
- شرط معدل برای تحصیل در مقطع فوق لیسانس: معدل حداقل 14 و بالاتر
- شرط معدل برای تحصیل در مقطع دکترا: معدل حداقل ۱۵ و بالاتر
- آیلتس آکادمیک (International English Language Testing System – IELTS)
- تافل (Test of English as a Foreign Language – TOEFL)
- پی تی ای (Pearson Test of English Academic – PTE)
- دولینگو (Duolingo English Test)
- کیل (Canadian Academic English Language – CAEL)
- آزمون ام ای ال ای بی (The Michigan English Language Assessment Battery – MELAB)
- تقریبا همه دانشگاههای کانادا هر دو مدرک زبان آیلتس و تافل را میپذیرند. اما در مورد دیگر آزمونهایی که در بالا به آنها اشاره شد لازم به ذکر است که همه دانشگاهها آزمون پی تی ای یا دوئولینگو را قبول ندارند. البته درصد دانشگاههایی که آزمون پی تی ای را برای گرفتن پذیرش تحصیلی میپذیرند بیشتر از دانشگاههایی است که آزمون دوئولینگو را قبول دارند.
- آزمون کیل آزمون زبان کانادایی است و مرکز آزمون در کانادا قرار دارد. آزمون MELAB هم همینطور. بنابراین برای ایرانیانی که خارج از کانادا هستند، اخذ این نمرات زبان امکان پذیر نیست.
- تافل IBT مورد قبول دانشگاههای کانادا است. تعداد کمی از دانشگاهها هم آزمون تافل هوم ادیشن را میپذیرند.
مدارک لازم برای اپلای فوق لیسانس کانادا
- ترجمه مدرک و ریز نمرات لیسانس (بسته به شرایط دانشگاه ترجمه میتواند انگلیسی یا فرانسه باشد)
- رزومه
- انگیزه نامه
- ٢ یا ٣ توصیه نامه از اساتید دانشگاه یا محل کار (بسته به شرایط دانشگاه متفاوت است. بیشتر دانشگاههای کانادا به توصیه نامه آنلاین نیاز دارند به این معنا که اطلاعات تماس اساتید یا کارفرمای خود را در اپلیکیشن آنلاین وارد میکنید و سپس از طرف دانشگاه کانادا برای آن اساتید ایمیلی ارسال میشود که باید طی مدت مشخصی به آن پاسخ دهند و توصیه نامه خود را به صورت آنلاین برای دانشگاه مقصد ارسال کنند)
- اسکن صفحه اول پاسپورت
- کارنامه زبان (در مرحله اپلای اسکن کارنامه زبان کافی است ولی پس از اخذ پذیرش باید از سنتر آزمون خود بخواهید کارنامه را برای دانشگاه مورد نظر ارسال کند)
- مدرک جی آر ای یا جی مت (بیشتر رشتههای مدیریتی، بیزینسی و مالی در کانادا به مدرک GRE یا GMAT نیاز دارند)
- پورتفولیو یا Portfolio (پورتفولیو مدرکی از نمونه کارهای شغلی است که فرآیند کاری فرد و مهارت و خلاقیت او را در یک بازه زمانی نشان میدهد. پورتفولیو بیشتر برای رشتههای معماری، هنر و گرافیک مورد نیاز است)
- نمونه نوشتاری یا Writing Sample (نمونهای از پروژه تحقیقاتی، مقاله، یا بخشهایی از پایان نامه دانشگاهی است که قبلا برای پروژه کلاسی دانشگاه آن را ارائه دادهاید و یا به منظور انتشار، آن را به مجلات پژوهشی ارسال کردهاید. رایتینگ سمپل برای رشتههای پژوهش محور لازم است که نیاز به استاد راهنما و گذراندن پایان نامه دارند)
مدارک مورد نیاز برای اپلای تحصیلی کانادا در مقطع دکترا
- ترجمه مدارک و ریز نمرات لیسانس و فوق لیسانس
- رزومه/ سی وی
- انگیزه نامه
- ٢ یا ٣ توصیه نامه آنلاین از اساتید دانشگاه یا کارفرما (بسته به شرایط دانشگاه متفاوت است)
- اسکن صفحه اول پاسپورت
- اسکن کارنامه زبان
- چکیده پایان نامه کارشناسی ارشد
- مقاله یا مقالات پژوهشی (در صورت وجود)
- پروپوزال تحقیقاتی (بسته به شرایط استاد و شرایط دانشگاه کانادا ممکن است مورد نیاز باشد)
- مدرک جی آر ای یا جی مت (بیشتر رشتههای مدیریتی، بیزینسی و مالی در کانادا به مدرک GRE یا GMAT نیاز دارند)
- پورتفولیو یا Portfolio (پورتفولیو مدرکی از نمونه کارهای شغلی است که فرآیند کاری فرد و مهارت و خلاقیت او را در یک بازه زمانی نشان میدهد. پورتفولیو بیشتر برای رشتههای معماری، هنر و گرافیک مورد نیاز است)
- نمونه نوشتاری یا Writing Sample (نمونهای از پروژه تحقیقاتی، مقاله، یا بخشهایی از پایان نامه دانشگاهی است که قبلا برای پروژه کلاسی دانشگاه آن را ارائه دادهاید و یا به منظور انتشار، آن را به مجلات پژوهشی ارسال کردهاید. بعضی از دانشگاهها و رشتهها در مقطع دکتری به رایتینگ سمپل نیاز دارند).
مراحل اپلای کانادا و اخذ پذیرش از دانشگاههای کانادا
معمولا پروسه اپلای دانشگاههای کانادا در جزییات با هم متفاوت است ولی در کلیت همه آنها چند مرحله اصلی دارند شامل ساخت اکانت، پر کردن اپلیکیشن آنلاین، آپلود مدارک، پرداخت هزینه و سابمیت اپلیکیشن.
برای اطلاع از جزییات اپلای دانشگاه کانادا حتما باید وارد سایت آن دانشگاه شوید و دستورالعمل اپلای آن را مطالعه کنید. در این بخش سعی کردهایم نحوه اپلای گرفتن از دانشگاههای کانادا را به گونهای جامع توضیح دهیم تا مراحل و دستورالعملهای کلی اپلای را یاد بگیرید و خودتان بتوانید برای هر دانشگاه خاص هم اپلای کنید.
مراحل اپلای دانشگاههای کانادا به ترتیب زیر است:
مرحله ۱: وضعیت خودتان را ارزیابی کنید
وضعیت خود از جمله بودجه مورد نظر و شرایط تحصیلی مانند معدل، نمره زبان، سن، و اهداف خود را ارزیابی کنید.
- مثال: برای اپلای در رشته مهندسی برق در مقطع فوق لیسانس دانشگاه واترلو باید معدل حداقل ١۵ و آیلتس حداقل ۶.۵ داشته باشید. شهریه یک سال این رشته ٢٣,۰۰۰ دلار کانادا است. بنابراین در صورت داشتن این شرایط میتوانید برای این دانشگاه و این رشته اپلای کنید.
گاهی اوقات حتی با وجود داشتن مینیممهای لازم برای پذیرش در یک دانشگاه ممکن است اپلای نتیجه بخش نباشد و پذیرش نگیرید. فاکتورهای دیگری مانند ظرفیت محدود پذیرش و رقابتی بودن رشته بر این موضوع تاثیرگذار است. بنابراین هنگام انتخاب دانشگاه به این موضوعات هم توجه کنید.
مرحله ۲: شهر و استان مورد نظر خود را انتخاب کنید
فاکتورهای مهم آب و هوا، جمعیت، فرصتهای شغلی، و شرایط اخذ اقامت دائم استانی را که قصد دارید در آن ساکن شوید، در نظر بگیرید.
مرحله ۳: انتخاب رشته و دانشگاه کنید و آماده اپلای شوید
علاقه شما فاکتور مهمی در انتخاب رشته است اما نباید فراموش کنیم که این دنیا همیشه باب میل شما نیست. بنابراین باید واقع بین باشید و محدودیتها را بپذیرید و به نسبت داشتههایتان دانشگاه و رشته ایده آل را انتخاب کنید.
- برای مثال، لیسانس مکانیک دارید با معدل ١٢.۵ و آیلتس ۵.۵. با این شرایط نمیتوانید برای رشته خود اپلای کنید. بنابراین بهترین تصمیم برای شما اقدام برای رشتههای میان رشتهای مانند مدیریت است.
مرحله ۴: ددلاین اپلای رشته مورد نظر خود را چک کنید
یکی از موارد مهمی که باید قبل از اپلای دانشگاه کانادا چک کنید، ددلاین اپلای است. ددلاین یا همان حداکثر مهلت زمانی برای ارسال اپلیکیشن را باید در دپارتمان رشته مورد نظر خود چک کنید چون هر رشته و مقطع تحصیلی ددلاین اپلای متفاوت دارد. این اطلاعات معمولا در بخش Admission دپارتمان نوشته شده است.
نکاتی در مورد ددلاین اپلای دانشگاههای کانادا
- ددلاین اپلای بسته به رشته، مقطع تحصیلی و دانشگاه متفاوت است. مطمئن ترین راه برای اطلاع از ددلاین اپلای، بررسی دپارتمان مورد نظر در آن دانشگاه است.
- با توجه به اینکه دانشجوی بینالمللی هستید و پروسه ویزای تحصیلی را هم دارید، در صورت اپلای برای دانشگاه های کانادا باید حداقل ۸ تا ۱۲ ماه قبل از شروع ترم تحصیلی برای آن دانشگاه اپلای کنید.
- اپلای کردن را به روزهای آخر ددلاین موکول نکنید. هر چقدر دیرتر اپلای کنید، ممکن است ظرفیت رشته مورد نظرتان برای آن ترم تحصیلی پر شود.
- در بعضی از دانشگاههای کانادا ددلاین ارسال اپلیکیشن و ددلاین ارسال مدارک متفاوت است. به این معنا که طبق تاریخ خاصی ابتدا باید اپلیکیشن آنلاین را سابمیت کنید و سپس مهلت بیشتری برای ارسال مدارک به شما داده میشود.
- ددلاین اپلای دانشگاهها را جدی بگیرید. اگر اپلیکیشن و مدارک مورد نیاز برای اخذ پذیرش تحصیلی دانشگاه را طبق تاریخ اپلای ارسال نکنید، درخواست پذیرش شما رد خواهد شد.
- رشتههای پژوهش محور در مقاطع تحصیلی فوق لیسانس و دکترا معمولا ددلاین اپلای جلوتری دارند. از آنجا که برای بیشتر این رشتهها نیاز به مکاتبه با اساتید دانشگاههای کانادا را دارید، چند ماه قبل از ددلاین اپلای پروسه مکاتبه با اساتید را شروع کنید.
مرحله ۵: مدارک لازم برای اپلای را آماده کنید
قبل از شروع پروسه اپلای، سایت دپارتمان رشته مورد نظر خود را با دقت مطالعه کنید و ببینید چه مدارک و شرایطی برای پذیرش در آن رشته لازم است. اطلاعات مربوط به مدارک لازم معمولا در بخش Admission هر دپارتمان نوشته شده است.
مدارک خواسته شده را آماده کنید و هر مدرک را به فایل pdf تبدیل کرده و آن را به درستی نامگذاری انگلیسی کنید. بعضی از دانشگاهها برای تهیه مدارک دستورالعمل خاص خود را دارند و معمولا برای مدارک محدودیت حجم تعیین میکنند.
تصویر زیر بخشی از متن وب سایت دانشگاه وسترن کانادا است که در مورد اندازه و فرمت مدارک توضیح داده است:
مرحله ۶: وارد سایت دانشگاه شوید و اکانت بسازید
در منوی وب سایت بیشتر دانشگاهها، بخشهای مربوط به تحصیلات کارشناسی به نام “Undergraduate” و بخشهای مربوط به تحصیلات تکمیلی کارشناسی ارشد و دکترا به نام “Graduate” نامگذاری شدهاند.
اگر قصد اپلای برای مقاطع تحصیلی فوق دیپلم یا لیسانس را دارید، باید وارد بخش آندرگرجویت (Undergraduate) و اگر قصد اپلای برای مقاطع بالاتر مانند پست بک، کارشناسی ارشد یا دکترا را دارید باید وارد بخش گرجویت (Graduate) شوید.
مرحله ۷: وارد اپلیکیشن آنلاین شده و قسمتهای مختلف اپلیکیشن را با اطلاعات خواسته شده پر کنید.
- پس از ساخت اکانت و ورود به اپلیکیشن اصلی، تمام اطلاعات درخواستی شامل اطلاعات شخصی، آدرس منزل و تلفن، اطلاعات تحصیلی، شغلی و در صورت امکان افتخارات و دستاوردهای علمی خود را وارد کنید. معمولا در اپلیکیشن دانشگاهها از همان ابتدا باید نام رشته، مقطع تحصیلی و ترم ورودی را از میان لیست انتخاب کنید.
از دیگر اطلاعاتی که باید در اپلیکیشن دانشگاهها وارد کنید، اطلاعات شغلی و اطلاعات تماس دو یا سه نفر از اساتید دانشگاه محل تحصیل در کشور مبدا و یا اطلاعات کارفرمایتان است تا بعدا برای شما توصیه نامه (Letter of Recommendation) بنویسند.
معمولا شرایط لازم برای پذیرش در هر رشته و دانشگاه متفاوت است و بسته به آن ممکن است دو یا سه توصیه نامه از اساتید دانشگاه لازم باشد. بعضی از دانشگاهها هم انعطاف بیشتری دارند و معمولا یک یا دو توصیه نامه از کارفرما را هم قبول میکنند. بنابراین قبل از شروع پروسه اپلای از قبل با اساتید و کارفرمای خود صحبت کنید و برای ارسال توصیه نامه از آنها تایید بگیرید.
پس از وارد کردن اطلاعات اساتید، از طرف دانشگاه کانادا برای آنها ایمیلی ارسال میشود و از آنها خواسته میشود تا فرم توصیه نامه را به همراه خود توصیه نامه به آدرس ایمیل دانشگاه کانادا ارسال کنند.
- برای بیشتر رشتههای پژوهش محور در مقطع دکترا و کارشناسی ارشد لازم است نام سوپروایزری را که قرار است در آینده استاد راهنمای شما شود، در اپلیکیشن وارد کنید. استاد راهنما را باید قبل از پروسه اپلای و از طریق مکاتبه با اساتید دانشگاهها پیدا کنید.
- در وارد کردن اسم و اطلاعات خود بسیار دقت کنید و چیزی را اشتباه ننویسید. پس از سابمیت اپلیکیشن، به سختی امکان اصلاح اطلاعات وجود دارد.
- پس از پر کردن هر قسمت، بر روی گزینه Save کلیک کنید و اطلاعات را ذخیره کنید. در غیر اینصورت، باید از اول اطلاعات خود را وارد کنید. در بیشتر اپلیکیشنهای دانشگاهها این امکان وجود کرد که پس از پر کردن هر قسمت و سیو اطلاعات آن، از اپلیکیشن خارج شده و هر وقت خواستید مجددا وارد اپلیکیشن خود شده و ادامه آن را تکمیل کنید.
- معمولا اپلیکیشن دانشگاههای کانادا تا یک ماه فعال هستند و طی این مدت باید آن را تکمیل و سابمیت کنید. پس از یک ماه احتمال غیرفعال شدن اکانت شما وجود دارد.
مرحله ۸: مدارک لازم را در اپلیکیشن آپلود کنید.
- در بعضی از اپلیکیشنهای دانشگاهها امکان آپلود مدارک مورد نیاز وجود دارد. اما در بعضی دیگر از اپلیکیشنها این امکان پس از سابمیت اپلیکیشن به وجود میآید. بنابراین بررسی کنید که اپلیکیشن دانشگاه مورد نظر شما از چه نوعی است.
- مدارکی که معمولا باید در اپلیکیشن دانشگاههای کانادا آپلود کنید شامل رزومه، انگیزه نامه (Statement of Purpose)، مدرک زبان و مدارک تحصیلی است.
- اگر اپلیکیشن مورد نظر شما از نوعی است که امکان آپلود مدارک در آن وجود ندارد، پس از سابمیت اپلیکیشن باید منتظر ایمیلی از طرف دانشگاه باشید که در آن دستورالعمل مربوط به فعال کردن پورتال دانشگاهی و آپلود مدارک در آن وجود دارد. فعال کردن پورتال دانشجویی در هر دانشگاه پروسه متفاوتی دارد. معمولا نیاز به ایجاد کلمه کاربردی و رمز عبور جدید دارید.
برای مثال، پروسه اپلای در دانشگاه ویندزور به صورتی است که گفته شد و پس از اپلای ایمیلی محتوی دستورالعمل لازم برای آپلود مدارک برایتان ارسال میشود.
مرحله ۹: اپلیکیشن فی را پرداخت کرده و در پایان اپلیکیشن را سابمیت کنید.
پس از وارد کردن تمام اطلاعات مورد نیاز، اپلیکیشن فی را پرداخت و در نهایت آن را سابمیت کنید. برای پرداخت هزینه اپلیکیشن به کردیت کارت بینالمللی ویزا کارت یا مستر کارت نیاز دارید. در قسمت پایانی تمام اپلیکیشنها گزینهای به نام Submit وجود دارد که پس از وارد کردن اطلاعات کارت بانکی باید بر روی آن کلیک کنید.
با کلیک بر روی گزینه Submit، اپلیکیشن شما به صورت آنلاین برای دانشگاه ارسال میشود. همیشه از صفحه پرداخت و صفحهای که سابمیت اپلیکیشن را تایید میکند، اسکرین شات بگیرید و آن را برای خود نگه دارید تا در صورت بروز مشکلات احتمالی، تاییدیه آن را به دانشگاه نشان دهید.
مرحله ۱۰: منتظر ایمیل دانشگاه و دریافت اپلیکیشن نامبر باشید.
پس از سابمیت پرونده شمارهای به نام اپلیکیشن نامبر (Application Number) یا Student ID یا Student Number دریافت میکنید. این شماره مختص به درخواست اپلای شما برای آن دانشگاه است و بسیار مهم است که آن را حفظ کرده و در تمام مکاتبات خود با دانشگاه این شماره را در عنوان ایمیل خود بنویسید.
مرحله ۱۱: اکانت دانشگاهی خود را فعال کنید.
پس از اپلای، همان روز یا چند روز بعد ایمیلی از طرف دانشگاه دریافت میکنید که حاوی اطلاعات لازم برای فعال کردن پورتال دانشگاهیتان است. همانطور که در مرحله ۸ توضیح دادیم، ممکن است پروسه اپلای در بعضی دانشگاهها متفاوت باشد و این ایمیل برای شما ارسال نشود. به جای آن باید وب سایت دانشگاه را مطالعه کرده و ببینید بعد از اپلای چطور باید پورتال خود را فعال کنید.
با فعال کردن پورتال دانشگاهی خود هم میتوانید در صورت لزوم مدارک لازم را آپلود کنید (بسته به قوانین اپلای دانشگاه) و هم میتوانید وضعیت اپلیکیشن خود را بررسی کنید و ببینید که آیا همه مدارک توسط دانشگاه دریافت شده و اپلیکیشن کامل است یا خیر.
مرحله ۱۲: نامه پذیرش اولیه خود را دریافت کنید.
یک یا چند ماه پس از اپلای دانشگاه کانادا نتیجه آن را دریافت خواهید کردید. در صورت پذیرش، نامه پذیرش به همراه شماره دانشجویی (Student Number) و شماره DLI را دریافت خواهید کرد.
دانشگاه هایی که نیاز به پرداخت ودیعه یا دپازیت (Deposit) دارند، در ابتدا نامهای با نام Offer Letter ارسال میکنند که نامه نهایی پذیرش نیست و نمیتوان با آن برای ویزای تحصیلی کانادا اقدام کرد. برای اینکه دانشگاه برایتان نامه نهایی پذیرش را که Letter of Acceptance-LOA نامیده میشود، ارسال کند لازم است که ابتدا دپازیت دانشگاه را پرداخت کنید.
بعضی از دیگر از دانشگاههای کانادا نیاز به پرداخت دیپازیت ندارند. در صورت پذیرش از این دانشگاهها، از همان ابتدا برای شما نامه LOA صادر میشود.
مرحله ۱۳: در صورت لزوم دیپازیت دانشگاه را پرداخت کنید.
اگر دانشگاه انتخابی شما نیاز به پرداخت دیپازیت داشته باشد، باید این هزینه را پرداخت کنید تا نامه پذیرش نهایی یا Letter of Acceptance برای شما ارسال شود.
برای پرداخت دیپازیت، هر دانشگاه روشهای پرداخت مختلفی دارد. معمولا همه آنها روش پرداخت آنلاین را دارند. به دلیل تحریم بانکهای ایران، به طور مستقیم نمیتوانید پرداخت خود را از ایران به کانادا انجام دهید. بنابراین باید از کسی کمک بگیرید که حساب بانکی کانادایی داشته باشد.
اگر بستگانی در کانادا دارید میتوانید از آنها درخواست کنید تا این کار را برای شما انجام دهند. در غیر اینصورت، راه دیگر کمک گرفتن از صرافی در کانادا است.
پس از پرداخت دپازیت لازم است رسید آن را برای برای دانشگاه مورد نظر خود ارسال کنید.
مرحله ۱۴: نامه پذیرش نهایی خود را دریافت کنید.
پس از ارسال رسید پرداخت دپازیت به دانشگاه معمولا یک تا دو هفته طول میکشد تا LOA را دریافت کنید. زمانی که نامه پذیرش نهایی برای شما ارسال شد، آن را با دقت مطالعه کنید. بررسی کنید که نام و نام خانوادگی، نام رشته و مقطع تحصیلیتان و دیگر موارد مرتبط درست نوشته شده باشد.
اگر همه چیز بی نقص بود، در صورت داشتن آمادگی و تهیه مدارک لازم در قدم بعدی برای ویزای تحصیلی کانادا اقدام کنید.
مرحله ۱۵: ترجمه رسمی مدارک خود را به صورت کاغذی برای دانشگاه پست کنید.
پس از دریافت نامه پذیرش LOA، تقریبا همه دانشگاههای کانادا از شما میخواهند تا مدارک تحصیلی خود را برای آنها پست کنید. دقت کنید نباید اصل مدارک تحصیلی را ارسال کنید، بلکه تنها اصل ترجمه مدارک و ریزنمرات تحصیلی مقطع قبلی (Official Transcript) لازم است.
ددلاین اپلای دانشگاه های کانادا
ترمهای پذیرش دانشگاههای کانادا | طول مدت هر ترم تحصیلی | ددلاین اپلای |
---|---|---|
ترم پاییز (Fall) | از سپتامبر تا اواخر دسامبر (شهریور تا آذر) | اکثر ددلاینها در ماههای ژانویه، فوریه و مارچ است. |
ترم زمستان (Winter) | از ژانویه تا اواخر ایپریل (دی تا اواخر فروردین) | اکثر ددلاینها در ماههای جون و جولای سال قبل از شروع ترم است. تعداد محدودی از رشتهها و دانشگاهها تا ماه آگوست و سپتامبر هم ددلاین دارند. |
ترم بهار (Spring) / ترم تابستان (Summer) در بعضی از دانشگاهها ترم بهار و در بعضی از دانشگاهها ترم تابستان نامیده میشود. نکته: تنها بعضی از دانشگاهها ترم بهار/تابستان را ارائه میدهند. | از می تا اواخر جولای (اردیبهشت تا اواخر تیرماه) | معمولا ددلاینها در ماههای اکتبر و نوامبر سال قبل از آن است. ددلاین بعضی از دانشگاهها هم در ماههای فوریه و مارچ همان سال است. |